Sectoren

Huisvestingsspecialist in het onderwijs

Steeds meer onderwijsinstellingen betrekken 2doubleyou bij hun huisvestingsvraagstukken. Het accent ligt daarbij op instellingen voor (hoger) beroeps- en universitair onderwijs. Wij helpen hen de vertaalslag te maken van het instellingsplan naar een strategisch, tactisch én operationeel huisvestingsplan. U weet als geen ander dat dit een complexe opgave kan zijn.

Want hoe creëert u ruimte voor de toekomst? Samen kunnen we de behoefte vertalen in een programma, waarbij de onderwijsruimtes, de werkomgeving en de ontmoetingsruimtes hun specifieke aandacht krijgen. Dit programma is de input voor het ontwerp.

Tal van ontwikkelingen

Bruisende ontmoetingsplaatsen worden het, de campussen van de toekomst. De optelsom van een fysieke en virtuele omgeving, waar onderwijs en onderzoek samenkomen. De muren van gebouwen zijn niet langer de grenzen van de campus. Integendeel. Onderwijsinstellingen worden open entiteiten, voortdurend in verbinding met hun omgeving. De campus is het kloppende hart van een veel groter ecosysteem van docenten, studenten en professionals. Tal van routes kunnen tot een diploma leiden. Professionals kunnen evengoed kennis komen halen als brengen. (Internationale) studenten gebruiken het onderwijs als inspiratiebron en springplank voor hun startups.

Een gedeelde toekomst

De inrichting van het onderwijs wordt steeds flexibeler. Adaptief. Afgestemd op een wereld in beweging. Maar wat betekent dat voor stenen gebouwen? Hoe vertaalt u natuurlijke tendensen als groei en krimp naar huisvesting? Hoe voorkomt u dat huisvestingskeuzes uw beleid in beton gieten? We vinden samen het antwoord. Samen met u als bestuurder en management, samen met de vele gebruikers. En juist door die gezamenlijke zoektocht, is het resultaat een gedeelde vondst. Huisvesting die iedereen ruimte geeft voor zijn toekomst.

Adresgegevens

Volg ons